UEFA Playmakers gir en god start på trenerrollen

Rustad Abildsø Sportsklubb har med mange flinke trenere på rekrutteringsprosjektet UEFA Playmakers. | Foto: Cecilie Olsen / NFF Oslo

by haakon

Artikkel hentet fra NFF Oslo, Foto: Cecilie Olsen / NFF Oslo

UEFA Playmakers har gitt Rustad Abildsø Sportsklubb en stor verdi i å engasjere ungdomstrenere.

Rustad Abildsø Sportsklubb gjennomfører i år rekrutteringskonseptet UEFA Playmakers for andre gang. I tillegg til målet om å rekruttere jenter mellom 5-8 år inn i fotballen, er også et viktig mål å engasjere flere jenter som trenere. Det har klubben fått til på en god måte.

Sportslig leder i Rustad Abildsø Sportsklubb, Kashif Raja, synes UEFA Playmakers har vært en fantastisk arena både for å spre budskapet om jentesatsing i en tidlig alder og så har det gitt en merverdi ved å engasjere ungdomstrenere til å stille opp.

Kashif Raja Foto: Cecilie Olsen / NFF Oslo

– Jeg har hatt ansvaret for Playmakers i to år og synes det har vært utrolig spennende å rekruttere ungdomstrenere. De gjennomfører Grasrottrener delkurs 1 gjennom Playmakers, men så er det flere som har fortsatt og tatt alle fire delkursene. I dag er jeg stolt av å si at vi har to 16-åringer som har tatt UEFA C-lisens og trener 2018-laget som de startet i etterkant av Playmakers i fjor, sier Raja.

Tok alle fire delkursene: -Vi ville bli enda bedre trenere for jentene

Disse jentene Kashif snakker om er Anjelina Raja og Emily Dokken. De var med som trenere på Playmakers i fjor, og har vært trenere for 2018-jentene siden dette.

– Det har vært veldig gøy, og man tar med seg erfaringene fra Playmakers når vi ble trenere for dette laget, sier Anjelina Raja.

Da klubben startet opp Playmakers søkte de etter ungdomstrenere, og begge jentene synes det var noe som hørtes gøy ut. De synes det er veldig interessant hvordan barna lærer forskjellig og at man må tilpasse seg og tilrettelegge for hver enkelt spiller.

– Det gøyeste med å være trener er å kommunisere med barna, sier Emily Dokken. 

Anjelina er enig i det.

– Å bygge tillit og relasjoner. Da viser de også mer engasjement. Så er det veldig koselig da, sier hun.

Emily Dokken og Anjelina Raja Foto: Cecilie Olsen / NFF Oslo

Ved å være trenere på Playmakers gjennomfører trenerne Grasrottrener delkurs 1. Både Anjelina og Emily bestemte seg for å ta alle fire delkursene.

– Vi synes det var veldig gøy, så ville man jo bli mer erfaren. Når vi nå er trenere for 2018-jentene vil vi være enda bedre for dem. Det motiverte oss, fortelle de.

Å være trenere har gjort de til forbilder for jentene, som gir stor motivasjon til å komme på trening og være en best mulig trener. I tillegg ser de at det inspirerer andre ungdommer. 

– De andre trenerne her spiller på laget mitt, så har jeg fått med dem. De synes også det er veldig spennende og lærerikt, forteller Dokken. 

Jentene er samstemte om at det er en veldig stor rolle og mye ansvar, og at det er viktig du setter deg inn i det for barnas skyld.

– Så anbefaler vi alle å bli trenere, avslutter de.