Samarbeid med Wayd

by haakon

Til alle spillere, foreldre og supportere i Rustad Abildsø Sportsklubb

Fotballen har ikke vært helt den samme, når vi i store deler av de siste sesongene ikke har hatt mulighet til møtes som før. Færre kamper og mindre publikum betyr at klubben og lagene har gått glipp av både inntekter, opplevelser og minner.

Det har samtidig aldri vært viktigere med aktiviteter som skaper samhold og felles aktivitet – og det skal vi ta på alvor! Når våre spillere skal på cup, møtes til en pizzakveld eller skal ha like bager, koster det penger.

Nå går vi straks inn i en ny fotball sesong. Vi ønsker derfor å tilrettelegge for at våre lag i RASK kan finne nye måter å tjene penger på til sitt lag, slik at spillerne kan få enda bedre grunnlag for de gode opplevelsene de fortjener. Vårt mål er også at RASK kan tilby alle våre spillere undervarme gjennom vinteren på kunstgresset på Abildsø.

Vi har derfor gleden av å fortelle at RASK inngår et strategisk samarbeid med WAYD, som er en banebrytende måte å styrke samhold med våre lag, spillere og supportere, samtidig som vi skaper inntekter til klubben og til lagene.

 

Eksempel på RASK album

RASK har gleden av å introdusere en helt ny måte å skape inntekter til lagene våre på. Alle lagene får mulighet å opprette et digitalt album, hvor vi knytter klubben, laget, spillere og supportere tettere. Dette gjør vi gjennom en ny norskutviklet bilde & video plattform, som heter WAYD.

WAYD går inn som en stor sponsor i klubben og vi ønsker å bruke plattformen til å skape et sterkt samhold i vårt nærmiljø.

Abildsø Gutter 06/07 testet WAYD i fjorår sesongen med stort hell! Laget samlet supportere i sitt album og det ga de mulighet til å gjennomføre en magisk sesong avslutning i Sarpsborg som de hadde stor gleden av!

 

Tilgjengelig på Google Play og App Store

RASK vil om kort tid opprette album for alle våre lag, hvor spillere, trenere og supportere kan laste opp bilder og videoer fra treninger, kamper og lagaktiviteter. Magisk innhold vil samles i de forskjellige lag albumene.

Tilgang til de ulike albumene tilbys til supportere, som velger om de vil abonnere eller betale et engangsbeløp. Alle som deltar i albumet kan dele og se. Dette betyr at alle som er glade i laget vil få mulighet til å følge spillerne i gjennom hele sesongen – og ikke minst – få ta del i sesong oppkjøringene fra feltet. 
Det vil koste 29 kroner pr måned eller 348 kroner i året å støtte sitt lag. Eller sagt på en annen måte – litt under prisen av en kaffekopp i måneden. Dette gir anledning for foreldre, besteforeldre, onkler, tanter og supportere av spillerne til å støtte laget på en ny måte, samtidig som de fortløpende blir oppdatert på det som foregår rundt laget gjennom sesongen.

Dersom vi skulle gjennomført en alternativ måte å samle inn penger på, som f.eks. å selge dopapir, ville vi sitte igjen med ca. 40% av salget. Når vi nå etablerer dette samarbeidet, vil 75% av inntektene generert fra plattformen gå rett tilbake til RASK! I tillegg går også WAYD inn som en av våre største sponsorer. Av vår andel ønsker vi å fordele 50% av midlene til undervarme på kunstgresset, og 50 % til de respektive lagene. Samarbeidet med WAYD vil sette oss i stand til å tilby undervarme, hvis vi lykkes med å ta i bruk WAYD på tvers av klubben. Dersom hver spiller samler 5 supportere hver, vil det for RASK bety inntekter rundt 1 millioner kroner i året.
Vi ønsker å komme i gang med WAYD for alle våre lag så snart som mulig. For lag under 13 år vil en foresatt representere spillere, mens for de over 13 år vil spillere kunne bli invitert i albumet om han/hun har en Facebook, Google eller Apple konto.

I motsetning til sosiale medier, er innholdet som samles gjennom WAYD privat og utilgjengelig for andre enn de som deltar i albumet, og alle rettighetene til bildene eies av brukeren. Til orientering så følger Wayd alle regler innenfor GDPR, albumet blir moderert og eventuelle upassende bilder vil bli fjernet.

Samarbeidet mellom RASK og Wayd er nå signert, og det betyr at spillerne og supportere snart vil bli invitert til sitt album.

Vi i RASK er veldig stolte av å kunne jobbe med WAYD plattformen som samler klubb, lag, trenere, spillere og supportere!

Håper dere er enige med oss i at dette blir kjempespennende!
Hilsen Styret og Daglig leder i RASK

Jarle Birkeli